Factuur & Tarieven

Hieronder vindt u meer informatie over de factuur, de tarieven en de intake kosten van de verschillende behandelingen.

Uw factuur

Als zorgaanbieder geven wij u graag alle aandacht. Daarom hebben wij de verwerking van onze facturen overgedragen aan het medisch factureringsbedrijf Infomedics.

Uw facturen worden direct door Infomedics naar uw zorgverzekeraar gestuurd. U ontvangt een factuur thuis indien de factuur (gedeeltelijk) niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde, ontvangt u de factuur direct thuis.

Heeft u vragen over uw rekening? Op veel vragen vindt u hier al antwoord. Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan contact op met Infomedics via telefoonnummer 036- 20 31 900 of kijk op de website van Infomedics.

Tarieven:

Wij hanteren de door de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Deze tarieven zijn in opdracht van de overheid vastgesteld. Klik op de groene button voor een overzicht van de tarieven van tandheelkundige verrichtingen zoals uitgevoerd door uw tandarts.

Intake kosten implantologie:

Een intake gesprek bij de tandarts- implantoloog duurt ongeveer 30 minuten. De kosten voor een intake gesprek bedragen tussen de €136,- en €152,- (code J01 en X21) dit is inclusief een OPT (een kaakoverzichtsfoto).

Indien u een tandheelkundige verzekering heeft dan kunnen de intakekosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Wanneer de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wordt ook de intake vergoed. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij.

Intake kosten reconstructieve / esthetische tandheelkunde:

Een intake gesprek voor reconstructieve / esthetische tandheelkunde duurt ongeveer 40 minuten.

De kosten voor het gesprek bedragen ongeveer €105 (code c28).
Bij een intake worden foto’s met gewone camera van uw tanden gemaakt, een behandelplan opgesteld en een eventueel overleg met brief met uw algemene/eigen tandarts. Indien er röntgen foto’s gemaakt dienen te worden, kunnen de kosten hoger uitvallen, vaak kunnen echter de foto’s van uw eigen tandarts worden gebruikt en zijn extra foto’s niet nodig. 

Indien u een tandheelkundige verzekering heeft dan kunnen de intakekosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekering.