Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde, ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd, is voor mensen die niet tevreden zijn met de stand of kleur van hun tanden. De esthetische tandheelkunde heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. Er zijn allerlei nieuwe technieken, die natuurlijke, mooie tanden voor iedereen mogelijk maken!

Bent u ontevreden over het uiterlijk van uw tanden, dan kunnen wij daar met relatief kleine ingrepen een groot verschil maken. We behandelen verschillende gebitsproblemen, zoals:

  • Lelijke tandstanden of oude kronen
  • Donkere spleten tussen de tanden
  • Verkleurde tanden

Afgesleten en ruwe tanden

Klik hier voor meer informatie over het eerste bezoek bij de esthetische tandarts.

Facings

Het plaatsen van porseleinen kronen of het gebruik van facings en veneers is een behandeling die veel voor komt in de esthetische tandheelkunde. Door schildjes op de tanden te plaatsen kunnen de tanden met een simpele ingreep een geweldige ‘opknapbeurt’ krijgen. Met proeffacings of een wasmodel kijken we van tevoren goed hoe we de ideale tandkleur en tandvorm kunnen aanmeten. Hierna worden de blijvende porseleinen kronen of facings geplaatst. Deze kronen en facings zijn volledig van esthetische porselein, vervaardigd door gespecialiseerde tandtechniekers. 

Een alternatief voor porseleinen facings zijn composietfacings. Deze ultradunne composiet facings worden direct in uw mond gemaakt en vaak hoeft er niet of nauwelijks tandstructuur afgeboord te worden. Ook hier maken we van tevoren vaak proeffacings om vooraf de kleur en vorm te bepalen

Wat kunt u verwachten :

  • Perfecte kleur en glans
  • Mooie vorm
  • Fijn natuurlijk gevoel
  • Sterk en duurzaam

Bleken

Wij gebruiken lage concentraties, 10% of 16%. Opalescense met bleekbad-bitjes. Dit is de beste methode om een duurzaam resultaat met frisse, lichte tanden te bereiken. Daarnaast gebruiken we naast opalescence nu ook de abc masterkit van Cavex.

Klik hier om een instructiefilmpje te zien over bleken. 

Fotogalerij

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van onze specialisten. Beweeg over de afbeelding om het oorspronkelijke gebit te bekijken.