Reconstructieve tandheelkunde

Reconstructieve tandheelkunde, ook wel restauratieve tandheelkunde genoemd, is de term die tandheelkundige professionals gebruiken om uit te leggen hoe ze ontbrekende en beschadigde tanden vervangen of herstellen. Vullingen, kronen, bruggen en implantaten zijn veelgebruikte restauratieve opties.

Als er sprake is van meerdere, soms complexe, problemen in de mond moet er een uitgebreid behandelplan opgesteld worden, waarbij de restauratief tandarts als doel heeft om je gebit in de oorspronkelijke staat terug te brengen, gezond te maken en toekomstige mondgezondheidsproblemen te voorkomen. Hierbij wordt vaak samengewerkt met verschillende andere specialisten, zoals implantologen, tandtechnici, orthodontisten en mondhygiënisten.

Klik hier voor meer informatie over het eerste bezoek bij de reconstructieve tandarts.

Waarom restauratieve tandheelkundige procedures belangrijk zijn

  • Door lege ruimtes in het gebit op te vullen, blijven de tanden netjes op een rij staan
  • Door verloren kiezen te vervangen of door middel van het herstel van ernstige gebitsslijtage kunnen kaakgewrichtsklachten worden verholpen
  • Door herstel van de tanden en kiezen verbetert de kauwfunctie. Met andere woorden, je kan weer goed kauwen.
  • Een gezond en mooi gebit heeft een bewezen positieve invloed op je gezondheid, uiterlijk en zelfvertrouwen

De reconstructieve tandheelkunde heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. Er zijn allerlei nieuwe technieken, die een natuurlijk en functioneel gebit voor iedereen mogelijk maken!

Fotogalerij

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van onze specialisten. Beweeg over de afbeelding om het oorspronkelijke gebit te bekijken.

Casus

In de onderstaande casus laten wij u een multidisciplinaire behandeling zien.

Zeer ongunstige diepe beet met ernstige slijtage in het front en regelmatig breuk van restauraties. Een frameprothese met wens tot vervanging voor vaste constructie.
Orthodontische behandeling met vaste apparatuur om een gunstiger uitgangssituatie te creëren voor herstel. In het vierde kwadrant zijn implantaten geplaatst met daarop een temporaire brug
Na verwijdering van de vaste apparatuur is de slijtage hersteld op minimaal invasieve wijze met composietrestauraties, een brug in het vierde kwadrant en enkele porseleinen onlays